Ne le, da sta Lee Min Ho in Park Shin Hye posnela nekaj prizorov iz filma 'The Heirs' v Kaliforniji, ampak je drama bolj ameriška, kot si lahko predstavljate.

'The Heirs' je prva kdrama, ki je nastala v koprodukciji ameriškega podjetja. Gre za koprodukcijo med Hwa & Dam Pictures in ameriškim spletnim distributerjem veliko magije kdrame, DramaFever.

'Prijavili smo se kot koproducent, ker smo pomagali produkciji najti in zagotoviti financiranje, naše sodelovanje pa je dejansko imelo nekaj opraviti s snemanjem v LA,' je povedala Martina Lee iz DramaFever.Serija bo ta teden premierno prikazana v ZDA, Kanadi in Latinski Ameriki samo na DramaFever. Prva epizoda bo mednarodno premierno prikazana na SBS 9. oktobra. Vsak naslednji teden bosta SBS in DramaFever predvajali dve zaporedni epizodi skupno 10 tednov.

Ljubitelji Kdrame bodo morda v prihodnosti videli več koprodukcij.

»V prihodnjih mesecih in zagotovo v letu 2014 bomo razvijali in koproducirali bolj izvirne programe, narejene za splet in na ravni oddajanja,« je povedal Suk Park, soustanovitelj in so-izvršni direktor DramaFever. 'Navdušeni smo, da sodelujemo s tako ugledno mednarodno produkcijsko ekipo, kot je Hwa & Dam Pictures, pri našem prvem prehodu v izvirno vsebino.'

Ali večja vpletenost Američanov v kdrame pomeni, da bodo ameriški oboževalci videli več igralcev?

Mogoče je. Medtem ko igralci trenutno snemajo v Koreji in se ne nameravajo takoj vrniti v ZDA, je možen prihodnji promocijski nastop.

'Morda imamo presenečenje ali dve v rokavu,' je dejala Martina Lee.

V drami o premožnih učencih elitne šole se bogat dedič Lee Min Ho zaljubi v revno dekle, ki ga igra Park Shin Hye. V zasedbi so tudi Krystal iz f(x), Kang Min Hyuk, Kim Ji Won, Choi Jin Hyuk, Im Joo Eun, Kang Ha Neul in Park Hyung Sik. Kim Eun Sook, ki je napisala 'Secret Garden' in 'Gentleman's Dignity', je scenarist. Režiser je Kang Hyo Shin, ki je režiral 'Tazza' in 'Midas'.

Lee Hong Ki iz F.T. Island se je pred kratkim prijavil za petje na OST in zagotovo se bo pridružilo še več zvezdnikov.

Če bi ameriško podjetje kdaj koproduciralo dramo, bi bila to zagotovo odlična za začetek. Zanimanje je že tako veliko. DramaFever je ameriškim oboževalcem dobro znan. V tujini je našel predano občinstvo, oboževalci pa niso nič manj strastni kot tisti v Koreji. Raznolika skupina gledalcev, od katerih jih je 85 odstotkov neazijskega porekla, so ti mednarodni oboževalci odkrili korejske drame deloma zaradi povečane razpoložljivosti dram in njihovih skupnosti oboževalcev na spletu.