Želite občutiti vzdušje stare šole? Imamo te! Tukaj je nekaj korejskih dram, ki so jih gledalci ljubili in gledali skozi leta.

To so stare, a zlate korejske drame vseh časov

Korejske drame(Foto: Klook) (Foto: Hancinema)

Polna hiša (2004)

Polna hiša(Foto: Dramabeans)

Ste že slišali pesem Gom Se Ma Ri ali znano tudi kot 'The Three Bears'? Eden od ikoničnih prizorov Song Hye Kyo v uspešni romantični komedijski drami 'Full House' iz leta 2004.

'Full House' je eden od pionirjev v zgodovini K-dram. Pripoveduje zgodbo o veselem in optimističnem nadebudnem pisatelju Han Ji Eunu (igra ga Song Hye Kyo). Ne da bi vedela, njeni prijatelji prodajo njeno hišo, da bi poravnali svoje dolgove. V trenutku, ko pride domov, je Ji Eun opazila, da nekdo živi v njeni hiši, dokler ni ugotovila, da je priljubljeni igralec Lee Young Jae (igra ga Rain) kupil njeno hišo. Spoznavanje drug drugega je bil začetek njune ne tako običajne ljubezenske zgodbe.V tej drami morate paziti tudi na njihovo nedvomno naravno kemijo. Kaotična, a sladka vrsta romance, ki jo boste občasno prosili za več epizod.

Vsaka epizoda je vredna ure

Princeske ure (2006)

Princeske ure(Foto: Amazon)

Ena najbolj priljubljenih dram vseh časov. 'Princess Hours' govori o zgodbi o navadni srednješolki Shin Chae Kyung (igra jo Yoon Eun Hye), ki se je prisiljena poročiti s korejskim prestolonaslednikom Lee Shinom (igra ga Ju Ji Hoon) zaradi starega dogovora med njunima dedkoma. .

Gre za eno od legendarnih korejskih serij, ki je pritegnila zanimanje gledalcev. Kombinacija moderne in zgodovinske kulture v scenografiji in kostumih, ki so lepi in prijetni za oči občinstva. Poleg tega so njegove privlačne in čudovite uradne zvočne posnetke, ki so imele tudi različne upodobitve v različnih jezikih. Ljubezenska romanca med glavnima je dala najboljši učinek in postala najučinkovitejši del zgodbe.

Moje dekle (2005)

(Foto: Hancinema)

Še preden je Lee Dong Wook ujel srca mnogih v rekordni drami 'Goblin' iz leta 2016, je svojo nesramno, a sladko podobo zgradil že v romantično-komedijski drami 'My Girl' iz leta 2005.

Igralka Lee Da Hee je igrala vlogo Joo Yoo Rin, živahne in pridne prevarante z izjemnim talentom za laganje. Kot zaposleno žensko, ki ima izkušnje z govorjenjem različnih jezikov in se dobro predstavlja, jo je najel Seol Gong Chan, ki ga je igral Lee Dong Wook, čeden in resen poslovnež, da bi bila njegova lažna sestrična, da bi zagotovila naklonjenost svojemu dedku. . Ko pa še naprej sodelujeta, postanejo stvari težje, saj začneta drug do drugega čutiti posebne občutke.

'Moja punca' ima veliko duhovitih in šaljivih dialogov, ki si jih ne morete ustaviti, ko ste že začeli prvo epizodo. To je edinstvena korejska drama, ki slovi po popolni mešanici romantike in komedije.

Kavni princ (2007)

(Foto: MBC)

Še ena serija igralke Yoon Eun Hye, kjer je upodobila vlogo Go Eun Chan, ki jo zaradi fantovskega videza pogosto zamenjujejo kot moškega. 'Goblinski' igralec Gong Yoo je igral lik Choi Han Gyul, najame Eun Chan, da dela v njegovi kavarni, saj ve, da je moški. Medtem ko skoraj vsak dan delata skupaj, začneta razvijati čustva drug do drugega, Choi Han Gyul se še vedno ne zaveda, da je oseba, do katere ima posebne občutke, pravzaprav dekle.

To je ena od edinstvenih zgodb v zgodovini K-drame. Poleg tega je kemija med Gong Yoo in Yoon Eun Hye videti zelo naravna in preprosto se ne morete skriti, da občutite te metulje v trebuhu, medtem ko gledate njuno romanco na zaslonu.

Ljubitelji v Parizu (2004)

Zaljubljenci v Parizu(Foto: Cosmo Ph)

Pripoveduje o zgodbi Kang Tae Young (ki jo upodablja Kim Jung Eun), hčerke filmskega režiserja, ki je postala ambiciozna filmska ustvarjalka, ki študira v Parizu. Da bi preživela, dela za Han Gi Ju (igra ga Park Shin Yang) kot gospodinja. Gi Ju je ločen in bogat poslovnež. Kang Tae Younga vzame za zmenek med svojo poslovno zabavo, da bi naredil vtis na svoje sodelavce in druge poslovneže, vendar jim sreča ni naklonjena, na koncu so v slabih odnosih. Toda usoda želi, da se srečata, in tako, ko končno prispeta v Seul, so se njune poti ponovno prekrižale in si začela deliti novo skupno potovanje in začela razvijati čustva drug do drugega.

To je nekaj korejskih dram, ki so vse začele. Naraščajoči uspeh korejske zabave v različnih delih sveta je industriji dal moč za predstavitev zgodovine in kulture Koreje. Od izjemnih scenarijev do omembe vrednih igralskih predstav igralcev, so korejske drame ena najpomembnejših stvari, ki se jih gledalci in oboževalci veselijo.

Preberite tudi: Februar 2021 K-drame: Tukaj so dramske premiere, ki jih lahko pričakujete v tem mesecu ljubezni

Kaj ste navdušeni nad temi starimi romantično-komedičnimi serijami? Delite svoje komentarje z nami!

Za več novic in posodobitev iz K-drame, K-filma ter slavnih oseb, imejte zavihke odprte tukaj na Kiltandkeeley.

Kiltandkeeley je lastnik tega članka.


Napisal Shai Collins.