Prihajajoči novi film Doraemon za leto 2014, 'Stand By Me', bo zadnja zgodba v franšizi Doraemon, in kot razkriva novi napovednik, bo 'Stand By Me Doraemon' razburljiva in srčna zgodba, ki vsi bodo zagotovo vzljubili.

Uradna spletna stran za 'Stand By Me Doraemon', prvi 3D CG film, v katerem igra slavni maček robot Doraemon, je na Youtube naložila nov napovednik za dražljivko, ki prikazuje, kako sta se Doraemon in Nobita spoznala, kako se bosta razšla od Nobitinega življenja pred njegovo poroko s Shizuko.Film se bo osredotočil na Doraemona, ki zapušča Nobito in kako se bo Nobita soočila z odhodom Doraemona, predstavil pa bo tudi Nobitino življenje po Doraemonu, kako zbere pogum, da se spopade z življenjskimi izzivi in ​​kako najde ljubezen, saj bo film prikazal poroko Nobite in Shizuke. tudi

Film bodo v japonskih kinematografih odprli 8. avgusta.

Duo ustvarjalcev mange Fujiko Fujio (Hiroshi Fujimoto in Motoo Abiko) je leta 1969 ustvaril Doraemon. V zgodbi je robotskega mačka deček v prihodnosti poslal v današnji dan, da bi pomagal dečkovemu nesrečnemu dedku Nobiti. Doraemon, Nobita in drugi otroci se ukvarjajo z vsakodnevnimi težavami iz otroštva, rešujejo (in povzročajo) težave s pripomočki v Doraemonovem četrtodimenzionalnem žepu in se podajajo na pobege skozi čas in prostor.

49-letni Takashi Yamazaki (Povratnik, Vedno: Sončni zahod na tretji ulici, Balada, Vesoljska bojna ladja Yamato) in 48-letni Ryûichi Yagi (Pénélope tête en l'air line direktor, Moyashimon 3D CG direktor) vodita to 36. Doraemon film po sodelovanju pri prvem japonskem celovečernem 3D CG anime filmu Prijatelji: Mononoke Shima no Naki. Yamazaki je napisal tudi scenarij.