Ta 10thfebruarja kot poklon 'Parazitu', ki domov prinaša štiri nagrade 92. podelitev oskarjev , je MBC ponovno predvajal posebno epizodo z režiserjem Bong Joon Hoom, kjer je delil svojo zgodbo o svojih režiserskih začetkih.

Delil je; videl je veliko tujih filmov, ki so bili predvajani na televiziji. In ne more se jih nasititi. Nato je v petek zvečer ameriški vojaški kanal predvajal bolj erotične ali nasilne filme. In ob vikendih je gledal vse klasike. Pojasnil je tudi, da se je želel naučiti veliko več o filmih, zato se je veliko učil. Isti film bi gledal desetkrat samo zato, da bi ga preučil.

Režiser Bong Joon Ho je povedal, da je, ko se je v šoli pridružil filmskemu klubu, šest mesecev prodajal krofe v šolski trgovini, da si je lahko privoščil nakup fotoaparata. Rekel je, da se spomni, da je držal kamero, ko sem spal.Bong Joon Ho je ustvaril film 'White Man' davnega leta 51994; režiser je dejal, da v tem času še nima izkušenj z e5, tako da noben igralec ni vedel, kdo je. Eden od njegovih prijateljev se je pridružil podjetju Yeon Woo Stage. Preko tega prijatelja se je seznanil z imenovanim igralcem Kim RoeHa . Bong Joon Ho se je spomnil tega za honorar igralca Kim RoeHa vse, kar je lahko ponudil, je bila darilna kartica za srajco na gumbe. Igralec Kim Roe Ha, ki je nastopil tudi kot gost oddaje MBC, je odgovoril, da je to prav, in z darilno kartico kupil srajco.

Ko je Bong Joon Ho vstopil na Korejsko akademijo filmske umetnosti, je kot svoj diplomski projekt prijavil kratek film z naslovom 'Incoherence'. Nato režiser Park Chan Wook, ki je videl diplomski projekt. Nato je povedal, da je za režiserja Bong Joon Hoa prvič izvedel skozi njegov diplomski film z naslovom 'Incoherence', ki ponazarja hinavščino družbenega vodstva. Bilo je tako sveže, nenavadno in ustvarjalno, kar je presenetilo režiserja Parka Chana Wooka. Režiser Park Chan je še dodal, da tako neverjetnega kratkega filma iz Koreje še ni videl.

Bong Joon Ho je nato postal pomočnik režiserja za film 'Motel Cactus' in na koncu izdal svoj prvi komercialni film 'Barking Dogs Never Bite', vendar se ni dobro odrezal na blagajni. Toda njegov preboj je prišel leta 2003 s filmom 'Memories of Murder', ki je pridobil več kot 5 milijonov gledalcev. Spomnil se je, da se je poročil leta 1995 in od takrat do leta 2003, ko je posnel film Spomini na umor, je imel težave. Bilo je tako hudo, da mu je sošolec na fakulteti dal riž.

Režiserja so spraševali tudi, ali je kdaj razmišljal o opustitvi filmskega ustvarjanja, odgovoril je, da je bližje koncu, da bi opustil. Spominja se, da je bilo davnega leta 1998, ko se je pogovarjal s svojo ženo, za katero je rekel, naj mu da časovni okvir enega leta, saj ima še nekaj prihrankov, ki bodo služili le za eno leto.

Režiser Bong Joon Ho je nadaljeval svojo strast in posnel uspešnice 'The Host' (2003), 'Mother' (2009), 'Snowpiercer' (2013), 'Okja' (2017) in zdaj 'Parasite', ki zapisal zgodovino na 92. podelitvi oskarjev kot prvi film v neangleščini, ki je osvojil najboljši film, in prvi korejski film, ki je kdaj dobil oskarja.

Čestitke direktorju Bong Joon Ho!