S premiero 4. sezone 'Grimm' 24. oktobra se bodo novi člani igralske zasedbe pridružili Davidu Guintoliju, Silasu Weiru Mitchellu, Russellu Hornsbyju in Sashi Roizu. Krščanski danes .

Theresa 'Trubel' Rubel, ki je bila v zadnji sezoni predstavljena kot problematični Grimm, ki ga je sprejel Nick Burkhardt (Guintoli), bo pomagala Nicku 'videti' Wesensa v povprečju, odkar ga je Adalind Shade (Claire Coffee) pretentala, da je izgubil svojo Grimmove moči.

Po navedbah izvršni producent David Greenwalt , Nick ne bo trpel le zaradi izgube sposobnosti, soočiti se bo moral tudi s krizo identitete.Tokrat pa bi se moral Nick soočiti s težavo za več kot eno epizodo v sezoni 4 'Grimm'. Oboževalcem ni treba skrbeti; ne bo ga zamenjal drug Grimm. Nick bo dobil nazaj svoje moči... sčasoma.

'To bo trajalo dlje kot stvar zombija,' je še povedal EP. »A ne le v nedogled. Dovolj dolgo, da resnično izkopavam težave v zvezi s tem.'

Christian Today je poročal, da lahko oboževalci pričakujejo, da se bo med premierno epizodo oddaje NBC zgodilo nekaj velikega.

Igralka 'Franklin in Bash' Toni Trucks se bo pridružila seriji nadnaravnih detektivov kot trda namestnica Janelle Farris.

Po poročanju Christian Today bo namestnik Farris poiskal Nickovo pomoč pri reševanju sumljivega kaznivega dejanja na avtocesti. Ti zločini bodo povezani z lastnikom skladišča za reševanje (Erick Avari iz 'Skladišče 13'), za katerega bo Nick najverjetneje sumil, da ni povsem človek.

Za razliko od prejšnjih služb pa bo ta Nicku prizadela žalost. Ker bodo njegove Grimmove moči izginile, bo prisiljen delati kot običajen policaj. Zanašati se bo moral na Trubela, da bo ugotovil, kateri osumljenci so Wesen in kateri navadni ljudje.

NBC je pred tem predstavil nove Wesens, s katerimi se bodo srečali Nick in njegovi prijatelji, vključno s pošastjo, podobno hobotnici, ki svojim žrtvam oropa spomine.

S prvo epizodo 4. sezone 'Grimm' z naslovom 'Hvala spominom' bi bila hobotnica podobna Wesen najverjetneje prva pošast, ki jo bodo oboževalci srečali v tej sezoni.