Park Myung Hoon, ki je imel svojo prvo izpostavljenost na odru BIFF, je izrazil svoje hvaležno srce, ko je rekel: 'Najlepša hvala. Svoje življenje sem lahko nadaljeval 20 let. Svoje igralstvo sem lahko nadaljeval. Bila sem zelo šokirana in prestrašena, ko sem to videla. Bila sem šokirana in v strahu, bolj pa sem bila šokirana, ko so objavili rezultate. To je bil čudežni trenutek, da sem se lahko pridružil 'Parazitu'.

Poleg tega se je Park Myung Hoon zahvalil tudi oboževalcem in gledalcem za igralko Lee Jung Eun, ki se ni mogla udeležiti slovesnosti. Dodal je: 'To nagrado bom izročil Lee Jung Eunu, ki je trdo delal.'

Medtem se je BIFF začel 3. oktobra, v Busanu pa bo potekal 10 dni. Pri podelitvi nagrad sodelujejo veliki umetniki in filmski ustvarjalci skupaj s svojimi velikimi deli, ki so bila priznana v preteklih letih. Na festivalu bodo v teh 10 dneh predvajali filme.Po drugi strani pa različni umetniki domov že prinašajo različne nagrade, kot je Jeon Yeo Bin, ki je prejel nagrado 'Rookie Actress Award' in Seong Yu Bin ima tudi nagrado 'Rookie Actor Award'. Lim Yoona je domov odnesla tudi nagrado 'Popular Star Award', ki je pred kratkim mobilizirala 9 milijonov gledalcev za svoj film 'EXIT'. Yoona je rekla: »Imam srečno poletje, ker mi je 'EXIT' tako všeč, da sem prejel nagrado za popularnost. vse vas želim pozdraviti. Prosim, podprite me tudi v prihodnje.'

Poleg tega je Do Kyung Soo za svoj film 'Swing Kids' prejel moškega dvojnika za nagrado popularnosti. Tudi Ki Joo Bong in Jeon Do Yeon sta prejela nagrado 'Najboljši igralec' oziroma 'Najboljša igralka'.

Filmski festival, ki se je začel leta 1858, je bil ustavljen po 16. podelitvi leta 1973 in se je nadaljeval na zadnjem mednarodnem filmskem festivalu v Busanu leta 2008. Poleg rezultatov podelitve in pričakovanja filma, kdo bo na platnu, so novinarji, gledalci in oboževalci pričakovali tudi modno pisto zvezdnikov, ki se bodo udeležili vsakoletnega dogodka.