Ocene gledanosti vodita in zagotavljata dve podjetji, ki sta AGB Nielsen Media Research in TNmS. Sprva je bila medijska služba edino podjetje, ki je dajalo takšne informacije, kasneje pa jih je prevzel Nielsen Media Research. Leta 1999 je TNS Media Korea tudi začel izvajati te raziskave in sčasoma spremenil ime v TNmS.

AGB Nielsen Media Research zbira in raziskuje bazo gledanosti o 2050 gospodinjstvih. Po drugi strani ima TNmS 2000 gospodinjstev z merilnimi napravami. Ocene drame se v obeh geodetskih podjetjih običajno razlikujejo za 2-3%.

'Stove League' še naprej nadzoruje svoj časovni interval.Po poročanju Nielsen Korea je drama SBS 'Stove League' 1. februarja zbrala povprečno državno oceno 16,0 odstotkov in najvišjo oceno 19,0 odstotkov.Med gledalci, ki so v glavnem prebivalstvo, ki so stari od 20 do 49 let, je drama dosegla oceno 8,6 odstotka, zaradi česar je ta drama najbolj gledana televizijska oddaja dneva, vključno z raznolikimi oddajami.

'Stove League' bo pripovedoval zgodbo o dveh menedžerjih, ki se trudita po svojih najboljših močeh nadgraditi svojo bejzbolsko ekipo z dna lige na vrh.

Takoj po premieri je 'Itaewon Class' lani 31. januarja pridobil močno oceno. Toda nova drama Park Seo Joona 'Itaewon Class' je bila še boljša, ko je izšla druga epizoda. Ta drama, v kateri je igral Park Seo Joon, je dosegla oceno gledanosti 5,3 po vsej državi in ​​5,6 v metropolitanskem območju Seula.

'Itaewon Class' je drama, ki temelji na istoimenskem ali naslovnem webtoon avtorja Kwang Jina. Drama pripoveduje zgodbo o Parku Sae-ro-yiju, ki ga igra igralec Park Seo Joon, ki odpre restavracijo v Itaewonu po očetovi smrti in izkusi vse stiske.

Drama tvN 'Crash Landing on You' je ostala najbolj gledana kabelska drama v svojem časovnem obdobju. Prejel je povprečno oceno 14,2 in najvišjo oceno 16,3. V ključni demografski anketi gledalcev, starih od 20 do 49 let, je drama dosegla povprečno oceno 9,0 in dosegla najvišjo stopnjo 10,0 odstotkov. Trenutno je 'Crash Landing on You' še vedno najbolj znana drama s štiridesetimi gledalkami, pri katerih je gledanost dosegla 20,3 odstotka.

'Crash Landing on You' pripoveduje zgodbo o dveh likih, ki živita v nasprotnih svetovih. Južnokorejska dedinja in severnokorejska osebnost, ki je po naključju vojaški častnik, ščitita dedičo za vsako ceno.

Drama OCN z naslovom 'Tell Me What You Saw', v kateri igrajo Jang Hyuk, Sooyoung iz skupine Girls' Generation in Jin Seo Yeon, je dosegla povprečno oceno po vsej državi 2,0 odstotka.

Medtem ko je KBS2 'Beautiful Love Wonderful Life' dal oceno povprečne ocene 20,3 odstotka in 25,0 odstotkov za svoja dva dela. MBC-jev 'Never Twice' je dobil 7,1-odstotno, 8,8-odstotno, 8,1-odstotno in 9,5-odstotno gledanost.

Zgodovinska drama TV Chosun 'Queen: Love and War' je dosegla najvišjo gledanost doslej s povprečjem 4,5 odstotka in najvišjo oceno 5,0 odstotka po vsej državi.

Nazadnje je lepša drama Kanala A z naslovom 'Dotik' tiste noči zbrala 0,9 odstotka gledanosti.