Korejska uprava za kulturno dediščino (CHA) je pripravila novo spletno dramo z naslovom '300-letni razred 2020', ki promovira Seowon, Unescovo svetovno dediščino v državi.

Devet lokacij - Sosu-seowon, Namgye-seowon, Oksan-seowon, Dosan-seowon, Piram-seowon, Dodong-seowon, Byeongsan-seowon, Museong-seowon in Donam-seowon - bo služilo kot ozadje nove fantazije. komična spletna drama. V '300-letnem razredu 2020' zgodba spremlja tri študente Seowona meddinastija Joseonki so bili po nesreči prepeljani v današnji čas, 2020.

(Foto: KCC Philippines)

Zabavna in poučna serija K-drame

Prvi, ki ga srečajo, potem ko stopijo v sedanjost, je upravitelj Seowona, ki je prepeljal vse tri, ki ga je upodobil Choi Ji Su. Tri študente, ki so bili prepeljani v času, upodabljajo Noh Sang Hyun, Lee Se Jin in Gong Jae Hyun, novi igralci, ki veliko obetajo v sprva komičnem pristopu serije.Njihove ribe iz vode izzivajo in se spopadajo s spreminjajočo se korejsko družbo občinstvu nadalje predstavljajo konflikt in zabavo. Seowon se pojavlja kot slikovito ozadje in zgodovinski most za preteklost in sedanjost, ki dosega NE ozaveščati in ceniti lepoto teh starodavnih izobraževalnih ustanov. V sporočilu za javnost CHA si prizadevajo doseči enak doseg kot palača Gyeongbokgung v Seulu, ki je služila kot veličastno ozadje niza nastopov BTS, kot tudi korejska metropola, predstavljena v oglasih Rhythm of Korea.

PREBERI VEČ :5 neverjetnih arhitekturnih struktur, predstavljenih v korejskih dramah

Poleg Unescove dediščine oddaja ponuja tudi malenkosti informacij, ki vzbujajo radovednost občinstva. V 2. epizoda štirje glavni junaki so na primer pripeljani do vrat Yeongnangmun, ki služijo kot prehod v Oksan-Seowon. Eden od učenjakov je sklepal, da je ime morda vzeto iz korejskega izraza, ki v prevodu pomeni 'Ali ni veselje, ko pride prijatelj na obisk od daleč?'

Serija je zdaj na voljo na YouTube kanal CHA , pa tudi na Naver TV in Kakao TV. Na voljo so podnapisi v angleščini, kitajščini in drugih jezikih.

O korejskem Seowonu

Seowon se nanaša na tradicionalne izobraževalne ustanove - kombinacijo konfucijanskega svetišča in pripravljalne šole, ki je bila običajna v času dinastije Joseon. Devet od teh stavb je Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (UNESCO) priznala kot območje svetovne dediščine, ki so znamenitosti zgodovinskega ali kulturnega pomena, ki jih varuje mednarodna organizacija.

POVEZANI ČLANEK: Razumevanje K-filmov: Zakaj je bila Suzy Bae navdušena nad Pansori

Te starodavne šole so bile večinoma zasebne ustanove, ki so jih vodili uveljavljeni modreci tistega časa ali družine Yangban - cenjeni razred vladnih uradnikov in aristokratov. Institucije Seowon so cvetele od sredine do konca Joseona, šole Seowon so bile ustanovljene predvsem za pripravo svojih študentov na takratne nacionalne izpite za državno službo - ki so se osredotočali na merjenje znanja in modrosti preiskovancev na podlagi konfucijanskih vrednot in klasike kitajske takratne literature.

Spodaj si oglejte prvo epizodo serije CHA '300-letni razred 2020':