(Foto: instagram)
Igralec 'It's Vy To Not Be Okay' Oh Jung Se govori o svoji upodobitvi Moon Sang-Taeja

'It's Okay To Not Be Okay' je ena najuspešnejših K-dram leta 2020. Oboževalci celo ugibajo, da bi lahko osvojili vse nagrade za letos. Ali se ne bi strinjali?

Trdo delo glavnih igralcev in stranske zasedbe se je sčasoma obrestovalo, saj so oboževalci po vsem svetu navdušeni nad dramo. Ko se oddaja bliža koncu, si oboževalci še vedno želijo več.Veliko dramskih serij, ki prikazujejo težave z duševnim zdravjem, toda 'V redu je, da ne boš v redu' je ena redkih, ki je uspela ozaveščati in svojo zgodbo uspešno posredovati gledalcem po vsem svetu.

V današnjem času se mnogi že zavedajo avtizma, še vedno pa nekateri diskriminirajo osebe z avtizmom. Širša javnost še ni povsem sprejela, da avtizem ni bolezen; namesto tega je motnja avtističnega spektra stanje, ki vpliva na otrokove socialne veščine in vedenje.Oh Jung Se, ki v drami igra Moon Sang-Tae, je starejši brat Moon Gang-tae (Kim Soo-hyun) in odrasla oseba, rojena z motnjo avtističnega spektra ali ASD. Igralec je fantastično upodobil avtizem, ki razkriva izzive tega stanja.

Med tiskovno konferenco oddaje z Netflixom prejšnji mesec se je Oh Jung Se odzval na to, kako je njegov lik vplival na to, kako igralci dojemajo njegovo vlogo. Prav tako je novinarjem povedal, da je bil zelo previden in je veliko študiral o zastopanju Sang Taeja. Zelo se je trudil, da bi upodobil lik, a vseeno meni, da se mora na tem bolj potruditi.

(Foto: instagram)
Igralec 'It's Vy To Not Be Okay' Oh Jung Se govori o svoji upodobitvi Moon Sang-Taeja

Ko so ga že zgodaj vprašali, je dejal, da upodablja lik, ki trpi za avtizmom; zdaj pravi, da je napačno uporabil izraz, ker je, ko je začel zastopati Sang Taeja, spoznal, da avtizem ni bolezen. Namesto tega je nekaj, s čimer se nekateri ljudje rodijo.

Čeprav je intenzivno preučeval lik, mora še vedno vedeti več o Sang Taeju. Toda zanj je najbolj kritičen vidik, na katerem mora delati, ko igra vlogo Sang Taeja, nedolžnost, čistost in dobrosrčna narava lika. Čeprav ima posebne lastnosti in vedenje, se Oh Jung Se zaveda, da Sang Tae izžareva šarm in nedolžnost.

Marsikaj se lahko strinja s tem, kar je rekel Oh Jung Se. Poleg tega je lik igralcu pomagal spoznati, da avtizem ni bolezen, zato vsi ne bi smeli bežati pred njimi. S tem producenti upajo, da bodo ljudje imeli enako realizacijo kot Oh Jung Se. Ljudje bi se morali naučiti sprejeti, da obstajajo ljudje, rojeni z duševnimi motnjami, in ne bi škodilo, če bi jih sprejeli in jim razširili potrpežljivost in razumevanje.

Medtem so nekateri znani ljudje zagovorniki duševnih bolezni, saj tega mnogi zanemarijo. Številni ljudje še vedno menijo, da so ljudje z duševnimi boleznimi nori. Skozi to dramo bi morda lahko spoznali, da ljudje z motnjami v duševnem razvoju potrebujejo tolažbo bolj kot sodbo.

Ujemite zadnji dve epizodi oddaje 'V redu je, da ni v redu' 8. in 9. avgusta ob 21:30 po KST.