Ekipa MTV Video Music Awards 2014 je objavila novo kategorijo! Glede na poročilo iz MTV.com , bodo letošnji VMA prejeli dodatno nagrado za 'Best Lyric', z nominiranci, kot sta Demi Lovato in Austin Mahone.

Demi Lovato in Austin Mahone se bosta pomerila s Katy Perry, 5 Seconds Of Summer in Ariano Grande v kategoriji najboljših besedil VMA, ki so jo izglasovali družbeniki.

Glede na poročilo je dodatna kategorija MTV Video Music Awards 2014 namenjena izvajalcem, ki so letos okrepili lirično video igro.Demi Lovato je nominirana za svoj video 'Really Don't Care'. Austin Mahoney je s pesmijo 'MMM Yeah' naredil povratek iz 70. let.

Drugi nominiranci za nagrado za najboljšo besedilo so Katy Perry za 'Birthday', 5 Seconds Of Summer za 'Don't Stop' in Ariana Grande za 'Problem'.

Oboževalci lahko glasujejo za nagrado Best Lyric z uporabo določenih hashtagov na Twitterju, Instagramu in Vineu: #vote5sos, #votearianagrande, #voteaustinmahone, #votedemilovato in #votekatyperry.

Poročilo pravi, da so umetniki, ki so bili potrjeni za nastop na podelitvi letnih nagrad glasbenega kanala, med drugim Usher, Ariana Grande, 5 Seconds of Summer, Maroon 5 in Iggy Azalea.

Pop in R&B diva Beyonce je bila pred kratkim potrjena tudi za nastop na podelitvi nagrad MTV Video Music Awards 2014. Prejela bo posebno priznanje za življenjsko delo, nagrado Michael Jackson Video Vanguard, ki so jo na prejšnjih VMA podelili umetnikom, kot sta Justin Timberlake in Janet Jackson.

Oboževalci si lahko ogledajo podelitev nagrad MTV Video Music Awards 2014 24. avgusta, v nedeljo ob 21:00 po vzhodnem času. Letošnje VMA bodo potekale na forumu v Inglewoodu v Kaliforniji.

Po navedbah L.A. Times , bo letošnja podelitev nagrad prva oddaja o podelitvi nagrad, ki bo predvajana s Foruma, odkar se je ponovno odprla v začetku tega leta po 100-milijonski preobrazbi s strani Madison Square Garden Co.

Fanatiki lahko dobijo tudi najnovejše posodobitve vseh svojih najljubših izvajalcev VMA v aplikaciji MTV Artists.