Čeprav je bil izraz Hallyu ali korejski val že uporabljen na Kitajskem leta 1999 za poimenovanje naraščajoče priljubljenosti korejske pop glasbe in dram, je Hallyu na Japonsko prišel šele leta 2003.

'Zimska sonata' je bila prva kdrama, ki je bila prikazana na Japonskem in je sprožila norost za vsem korejskim, ki ni pojenjala. Drama je ogrela odnose med državama in navdušila japonske turiste, da obiščejo kraje snemanja korejskih dram. To je sprožilo modne trende in spremenilo družbeno vedenje. Japonska obsedenost z zgodbo je bila tako pretresljiva, da so jo poimenovali »Zimska sonatna mrzlica«.

'Zimska sonata' je drugi del serije 'Endless Love' s temo sezone, ki jo je režiral Yoon Seok Ho. To je zgodba o izgubljenih spominih, izgubljeni ljubezni in drugi priložnosti.V 'Zimski sonati' je Kang Joon Sang, ki ga igra Bae Yong Joon, introvertiran sin slavnega glasbenika, ki se preseli na podeželje. Njegova mati trdi, da je njegov oče mrtev, a Joon Sang ji ne verjame. Misli, da ju je mati ločila in jo zaradi tega sovraži. Posledično verjame, da ga nihče ne ljubi. Nekega dne na avtobusu njegov sošolec Jeong Yoo Jin, ki ga igra Choi Ji Woo, zaspi na njegovi rami in spozna, da jo ljubi. Toda njuna ljubezen ne more napredovati veliko dlje, saj ima nesrečo in se ne spomni ničesar, preden se je zgodila.

Mama Joon Sanga vidi njegovo amnezijo kot priložnost. Joon Sanga odpelje k ​​psihologu, za katerega upa, da mu bo pomagal izbrisati svoje nesrečno otroštvo. Ker za svojo nesrečo krivi njo, je njegova mama prepričana, da jo bo zaradi brisanja teh spominov vzljubil. Z mamo začneta novo življenje v Ameriki pod novimi identitetami. Vsi mislijo, da je umrl, on pa se ne spomni ničesar svojega življenja v Koreji. Deset let pozneje se vrne kot nagrajeni arhitekt. Ko na ulici zagleda Yoo Jin, je prekinila zaroko.

Bae Yong Joon in Choi Ji Woo sta postala mednarodni zvezdi zaradi svojega nastopa v tej klasični drami, ki je bila od takrat prilagojena v anime zgodbo in scenski muzikal.

Oddaja je bila tako priljubljena, da je japonski premier Junichiro Koizumi dejal: 'Bae Yong Joon je bolj priljubljen kot jaz na Japonskem.'

Torej, kaj je bilo tako močnega v tej zgodbi? To je dobra kdrama zgodba, vsekakor vredna ogleda, z veliko preobratov in solz, prelitih nad romantično ljubeznijo, vendar je bila tudi prva na Japonskem.