Korejska drama Moj skrivni Terrius ki je bil predvajan leta 2018, je bil v trendu na družbenih medijih med pandemijo novega koronavirusa (COVID-2019).

Po zaključku leta 2018, Moj skrivni Terrius se je ponovno pojavila kot najbolj govorjena drama na SNS zaradi prizora v 10. epizodi prve sezone. V prizoru je bil zdravnik, ki se pogovarja z enim od glavnih likov po imenu Yoo Ji-yeon, ki ga je upodobil Im Se-mi. Pogovarjajo se o tem, da je koronavirus mutiral, da bi postal orožje.

Drama je bila predvajana na omrežju MBC od 27. septembra 2018 do 15. novembra 2018 ob sredah in četrtkih ob 21.55 (KST). Zdaj je na voljo na Netflixu.Zgodba te drame govori o tajnem agentu, ki se po neuspešni operaciji odklopi od zunanjega sveta in poskuša razkriti skrivnost sosedove smrti. Tam je bila ženska po imenu Go Ae-rin, ki jo je igrala igralka Jung In-sun ,ki je izgubila moža. Ae-rin skupaj s sosedo Kim Bon, ki jo igra Torej Ji-sub ,ki je bila agentka NIS, poskuša odkriti resnico za moževo vpletenost v veliko zaroto.

Pogovor smo zapisali o konkretnem prizoru v drami, kjer so nekako napovedovali novi koronavirus 2019 ali pandemijo COVID-19.Takole poteka pogovor o sceni na podlagi angleških podnapisov:

Zdravnik Yoo Ji-yeon obvesti, da morajo opraviti več raziskav, vendar je videti kot mutantni koronavirus.

Nato Yoo Ji-yeon radovedno vpraša: 'Korona? Potem MERS?'

Zdravnik je nadaljeval, da je to mogoče 'MERS, SARS, navadna gripa. Vsi spadajo v isto družino z enakimi informacijami o genih. Nato je nadaljeval z razlago, da koronavirus napada dihala. Med epidemijo MERS leta 2015 je bila stopnja umrljivosti več kot 20 odstotkov.'

Yoo Ji-yeon je še vedno v radovednem stanju vprašal: Toda to ni dovolj resno, da bi ga uporabili kot orožje. Se motim?'

Zdravnica nato razloži, kot je rekla, da je virus mutant. Nekdo ga je prilagodil, da bi povečal umrljivost na skoraj 90 odstotkov.

Še vedno zmeden, je Yoo Ji-yeon znova vprašal: '90 odstotkov?'

Zdravnik ilustrirati s trditvijo, da je še bolj resno, da ima koronavirus inkubacijsko dobo od 2 do 14 dni. Ta virus je bil manevriran tako, da napade pljuča neposredno v samo petih minutah po izpostavitvi.

In ko Yoo Ji-yeon vpraša, ali obstaja zdravilo za ta virus, zdravnik odgovori: 'Trenutno ni zdravila ali cepiva, saj jih ni lahko razviti.'

Trenutno je veliko vprašanje, ali je ta drama iz leta 2018 napovedala pandemijo COVID-19, preden se je sploh začela?