Ko se je zbližala z Joon-woojem, je Mi-jo spoznala grozljivo resnico, da ima zelo osebno povezavo z mladim moškim. To odpira različna filozofska vprašanja o tem, kakšne odgovornosti ima nesmrtna ženska do družbe na splošno ali do svojih prijateljev. Prav tako se sprašujemo, kakšne strahove ima Mi-jo glede sveta okoli sebe glede na vse to. žal, 'Ljubezen za tisoč več' na koncu obravnava le očitno manj zanimiv romantični vidik vsega tega.

Moram priznati, da se mi včasih zdi zmedeno, kako se lahko spletne drame soočijo s tako očitno močnimi koncepti, le da imajo predvidljivo osupljive konce, ker ni možnega načina za reševanje vseh predstavljenih vprašanj. In res, produkcijska ekipa se tukaj niti ne trudi. Veliko zadnje epizode je osredotočeno na rap koncert. Nič nimam proti rap – iskreno, zvočni posnetek je ena izmed močnih točk 'Ljubezen za tisoč več' . Samo, tukaj se je dogajalo toliko več, kar ni bilo pravilno rešeno.

Na primer, kaj naj bi rekli o tem zloveščem razkritju v zadnjem trenutku o Jasonovi zgodbi? Ali celo na vsakdanji ravni, zakaj Yeon-ji tako dobro sprejema zavrnitev, potem ko je bila tako dolgo osredotočena nanjo? Ni prejela niti prave zavrnitve - Joon-woo se samo nekako ne odziva, kot je njegova navada, saj razen občasnih trenutkov prijaznosti nikoli ne reče ali naredi ničesar, razen da se obnaša nekako osorno.Privlačnost Mi-jo kot vodilne dame je veliko lažje razčleniti, ker ... poglejte jo. Samo poglejte te čudovite obleke, ki jih nosi vsako posamezno epizodo. Kako to ni stvar v resničnem svetu? V sodobnem okolju niso na mestu ali kaj podobnega. Tako kul izgledajo, da jo lahko vidimo na rap koncertu, kako opravlja posel na ulici ali karkoli drugega in je vse videti povsem normalno in brezhibno.

Prepričan sem, da sem te komentarje dal že prej. Kar je po mojem mnenju glavni osrednji problem 'Ljubezen za tisoč več' . Dobri deli so tako dobri, da si želim, da bi produkcijska ekipa v celotno zgodbo vnesla enako raven zapletenih podrobnosti. Zakaj bi se sploh obremenjevali s celotnim kotom nesmrtnosti, če z njim ne boste storili ničesar? Samo naredite Mi-jo modno dekle, ki se ukvarja s starimi šolskimi stvarmi. Prepričan sem, da to znajo tudi raperji.

vir: HanCinema