Po smrti igralca Moon Ji Yoona so se pojavila ugibanja, da ima podobne simptome kot okužba s koronavirusom. Umrl je po hospitalizaciji zaradi diagnoze akutne septikemije, znane tudi kot zastrupitev krvi.

Akutna septikemija se pojavi, ko je bakterijska okužba v pljučih ali koži, ki vstopi v krvni obtok. Sprva so se igralčevi simptomi začeli z vnetim grlom, kar je na koncu povzročilo vročino. Nato se je poslabšalo in bil je sprejet v bolnišnico. Zaradi kazalcev simptomov, podobnih koronavirusu (COVID-19), je veliko ljudi domnevalo, da ima igralec virusno okužbo in je zaradi nje umrl.

Vendar je njegova agencija pojasnila ugibanja in navedla, da koronavirus ni bil vzrok za njegovo prezgodnjo smrt. Moon Ji Yoon je bil negativen na testu na virus, zato je bil sprejet v bolnišnico in ni bil izoliran.Na hitro so ga odpeljali na urgenco, potem ko je dobil bakterijsko okužbo zaradi vnetega grla. Njegovi simptomi so se poslabšali in postali hudi na urgenci. Ob pregledu njegovega stanja so zdravniki ugotovili, da njegovi organi kažejo znake nenormalnosti. Nato so ga premestili na ICU. Zdelo se je, da mu je vročina močno poškodovala organe.

Dva dni pred hospitalizacijo je imel igralec simptome vnetja grla. Sam se je s težavo boril proti bolezni, vendar ga je mati odpeljala v bolnišnico, ko ga je našla doma v resnem stanju. Moon Ji Yoon je bil vedno zdrav človek.

Moon Ji Yoon je bil zelo navdušen nad lansiranjem svojega najnovejšega projekta, ki je bil reklama le nekaj dni pred njegovo smrtjo. Igralec je bil vedno bolj kot kdaj koli prej odločen, da nadaljuje in raste kot igralec, a je na žalost zbolel.

Igralec je pravkar končal svojo reklamo za prestižno blagovno znamko in imena podjetja ne morejo razkriti, saj reklama še ni izšla. Snemanje omenjene reklame je bilo na otoku Jeju in igralec je bil med potovanjem tja vesel. Svojemu spremljevalcu je veselo povedal, da si želi shujšati in delati več. Poleg komercialnega projekta ni bilo potrjenih nobenih dram ali filmov o igralcu.

Že skoraj dve desetletji je Moon Ji Yoon nadarjen igralec v industriji. Njegova debitantska vloga je bila v drami 'Romance' iz leta 2002, še naprej pa je blestel in igral v mnogih bolj znanih serijah, kot so 'Iljimae', 'Cheese In The Trap, 'Heightlifting Fairy Kim Bok Joo', med drugim.

Naj Moon Ji Yoon počiva v miru.