Učitelji so drugi starši, ki svoje znanje in modrost delijo z učenci.

Tu so učitelji v K-dramah, katerih znanje in življenjske izkušnje vas bodo navdihnile, da boste delali bolje in dosegli dobro prihodnost. Z izzivi, s katerimi se soočajo v življenju, postanejo njihovi učenci motivirani, da se preobrazijo in izberejo nekaj vrednega.

Šola 2013

To so učitelji K-drame, ki vas bodo navdihnili za študij in dobro življenje(Foto: KBS)

Eden največjih izzivov, s katerimi se soočajo kot učitelji, igrata Choi Daniel in Jang Nara v glavnih vlogah, je motivirati svoje učence, da postanejo šola prednostna naloga. Vstopili so v šolo, kjer učenci s svojim grobim vedenjem premagajo svoje učitelje.Jang Nara je ob uveljavitvi svojih prepričanj dejala: »Šola je kraj, kjer učimo ljudi, da razmišljajo sami. To ni kraj, kjer učimo trikov o tem, kako vpisati fakulteto. To je prostor, kjer izobražujemo ljudi.' Zaradi svoje odločnosti in vztrajnosti pri poučevanju študentov prave poti je ranljiva za višje. Toda njena predanost in dejanja ustvarjajo spremembe na bolje, saj učenci spoznajo polni potencial, ki ga imajo.

Sanjaj visoko

To so učitelji K-drame, ki vas bodo navdihnili za študij in dobro življenje(Foto: KBS)

Šest nadarjenih učencev je doseglo svoje sanje, saj jih podpira njihov učitelj Uhm Ki Joon. Prejel je odgovornost, da učenci zastopajo šolo, kot je zapovedala uprava. Namesto da bi pritiskal na svoje učence, da bi dosegli nemogoče, jih vodi in podpira po njihovi lastni volji in talentih. Uhm Ki Joon motivira študente, da delajo v svojem tempu in ne razmišljajo o konkurenci in frustracijah, ki pridejo zraven.

magister študija

To so učitelji K-drame, ki vas bodo navdihnili za študij in dobro življenje(Foto: KBS)

Bae Doona je učiteljica, ki svoje učence navdihuje in brani pred grdo birokracijo šolskega sistema. Strah jo je pri soočanju z drugimi učitelji, ki ji izzivajo, da se ukvarja s tem, kar je upravičeno za dobrobit učencev. Svoje študente želi zaščititi pred drugimi člani fakultete, ki so jih že zdavnaj zavrgli.


Kaj se dogaja

To so učitelji K-drame, ki vas bodo navdihnili za študij in dobro življenje(Foto: MBC)

Ena najboljših zgodb o odnosu med učiteljem in študentom, oba sta si pomagala v marsičem. Oh Man Seok je učitelj in umirajoči alkoholik, ki je na svojem področju težko uspel. Poučuje nadarjene in motivirane študente, ki ga nato pridobijo, da je v tem, kar počne, boljši. Nato je začel poučevati ne le o predmetih, ki prinašajo znanje, ampak tudi o življenju.Začel je skrbeti zanje in tako so njegove lekcije postale bolj zahtevne.

Čeprav je žalostno, ker se učiteljevo življenje bliža koncu, se ga dobro spominjajo po tem, kaj je dal svojim učencem in kako se v tem procesu ponovno pridobi.

Vila dviganja uteži Kim Bok Joo

To so učitelji K-drame, ki vas bodo navdihnili za študij in dobro življenje(Foto: MBC)

Choi Moo Sung, kot profesor Yoon Deok Man, je človek, ki se drži svojega gesla: 'Kako končaš, je enako pomembno kot kako začneš.' Svoje športnike motivira, da dajo vse od sebe in hkrati uživajo v življenju, kakršno pride. Bolj skrbi za proces, da se športniki počutijo srečne in hkrati uspešne. Pridruži se mu tudi njen kolega trener Jang Young Nam, ki se tudi trudi po svojih najboljših močeh spodbujati športnike in postati eden izmed ljudi, ki jim lahko zaupajo.

Kdo je vaš najljubši učitelj K-drame? Komentirajte spodaj!