Vedno obstajajo tisti K-Drama OST, ki povrnejo vse občutke iz drame, pa naj bo to veselo ali žalostno. OST lahko sami vzbujajo čustva, za katera smo mislili, da jih bomo opustili glede na dramo. V tem članku odštevamo nekaj naših najljubših K-drama OST.

1. 'Začni znova' Gaho (razred Itaewon)

Potreben je en poslušanje te pesmi, da se počutimo polne in polne upanja. Kot taka je popolna pesem pick me up, ko ste v krizi. Prav tako je kot nalašč za vaš seznam predvajanja za vadbo, da se boste počutili motivirani in osvojili svet. Zgodba Sae Ro Yi (plača Park Seo Joon) je nedvomno navdihujoča in zato tudi njen glavni OST vzbuja občutek, da se človek počuti enako – navdihnjeno, motivirano, energično in pripravljeno začeti znova.

2. 'Beautiful' avtorja Crush (Goblin)

V tem melanholičnem OST Goblinu, ki služi kot popolno ozadje tragične zgodbe Goblina in Eun Taka, ki se trudita ugotoviti njuno nesrečno ljubezen, zdrobite serenade v njegovem pomirjujočem medenem glasu. V njihovem svetu stvari nikoli niso preproste in krmarjenje po občutkih cvetoče ljubezni je tako težko. Vendar pa OST zagotavlja ravno pravšnjo mero tolažbe za tesnobo gledalcev, ko čakajo na usodo zaljubljencev.3. 'Remember' avtorja Dear Cloud (Hello Monster)

Pesem, ki odlično prikazuje odnos med odtujenima bratoma v zgodbi Hello Monster, 'Remember' je skladba, ki lahko razjoka najmočnejša srca. V pesmi ni nič čustvenega, od besedila do vokala in melodije, OST oživlja občutke, ki so jih brata gojila leta in leta.

4. 'Here I Am Again' Yerin Baek (Crash Landing On You)

Kot da zgodba o Crash Landing On You ni bila dovolj ganljiva, je podprta z najbolj prisrčnim in pomirjujočim vokalom Yerin Baek, ki dvigne vsa naša čustva do roba. Ni možnosti, da oboževalec ne bi jokal, ko se predvaja ta pesem, saj vsebuje zgodbo o potovanju para RiRi. Mučna ljubezenska zgodba in še bolj srce parajoče čakanje, ki je sledilo pred najbolj zadovoljivim ponovnim srečanjem, je izražena v tem čudovitem OST-ju.

5. 'Foolish Love' Johna Parka (When The Camellia Blooms)

Ni drugega OST-a, zaradi katerega bi naša srca poskočila od veselja, kot ta OST za film When The Camellia Blooms. Pesem pripoveduje o tem, kako neumno je nekdo zaljubljen v svojo najljubšo osebo in čeprav so malce čudni, so še vedno najboljši. 'Ko kamelija zacveti' je topla zdravilna drama o počasni, a stalni ljubezni, OST pa je primerna predstavitev svežega vznemirjenja in pričakovanja nove ljubezni.

6. 'Your Shampoo Scent in The Flowers' Jang Beom June (Bodi melodramatičen)

Druga pesem o ljubezni in vznemirljivih občutkih, čeprav nekoliko preperela, je OST za Be Melodramatic. Ta pesem igra ključno točko zapleta na začetku drame in se igra skozi celotno dramo, da izrazi srčne trepetajoče trenutke med obema glavnima glavnima predstavama. Dejansko nista samo ta dva tista, ki čutita učinke pesmi, ampak tudi mi! Ne moremo si kaj, da se ne bi zibali kot rože v ritmu pesmi.

7. 'Dive' Jung Jin Wooa (Mystic Pop-Up Bar)

Kadar koli potrebujete izbruh energije, da vas požene na pravi način, je ta OST prava pot. Popolnoma izraža impulzivno in samozavestno razpoloženje drame ter Kang Baeja, ki premaguje začetno obotavljanje, da bi se potopil v pomoč svojemu najljubšemu duetu, ta OST zlahka povrne vsa vesela in vrtoglava čustva drame in ne moremo se nasititi!

8. 'Something' Kang Daniela (trgovina Saet-Byul)

Ta je ena novejših, a ravno zaradi tega so spomini na dramo še vedno sveže vrezani v glavah gledalcev. Posledica tega je, da bo ena igra te pesmi zagotovo navdušila vsakogar, da se spomni vseh čustev, ki jih je občutil, ko je spoznal like v drami in se vanje zaljubil.

9. 'Wake Up' od Elaine (It's Okay To Not Be Okay)

Še en OST iz nedavne drame, ta je velik hit za oboževalce drame po vsem svetu, saj običajno spremlja ljubke in nenavadne prizore v drami, ne pa nekatere čustveno težke. Medtem ko je bila drama polna čustveno nabitih situacij, so veseli koščki prav tako, če ne celo bolj osvežujoči. Ko Mun Young in Moon Gang Tae se zagotovo in vztrajno zaljubita, včasih pa kar naenkrat in ta pesem odlično predstavlja ta padec.

10. 'Love Story' Lyn (Legenda o modrem morju)

Na vrhu seznama je klasična ljubezenska pesem o klasični ljubezenski zgodbi, ki vključuje Lee Min Ho in Jun Ji Hyun, ta je za zgodovinske knjige. Nihče ne more pozabiti te čudovite izrazne pesmi in glasu, ki jo poje. Vsak oboževalec K-Drame bo to zagotovo prepoznal ne le v prvih 5 sekundah, ampak se bo ob njeni omembi skoraj takoj začel občudovati. Takšen je globalni vpliv drame!